Tomar

8 september 2014 - Tomar, Portugal

Golegã  . Om 7.15 uur vertrokken uit de herberg , leuke herberg met stapelbedden maar ....ook een kamer met tweepersoonsbed en eigen badkamer en dat is wat wij willen  , een beetje privacy. Na een half uur gelopen te hebben kwam er een bus die we aanhielden . Hij bracht ons 5 km. verderop naar São Caetano voor niks! Dus nu hoefden we nog maar 24 km. te lopen. Wat een opsteker en zo gingen we op pad. Na een paar uur raakten we de weg kwijt in een bos , opeens was er geen markering meer. We zijn toen langs een rijksweg gaan lopen richting Tomar. Zo'n 7 km voor Tomar had ik (Ria) het gehad , moe , mijn voeten wilden niet meer. In een cafetaria de baas was een vrouw van 85 jaar die niets van ons begreep , er kwam een jongere man die Engels sprak en voor ons een taxi belde , dus 18 km hebben we gelopen! Omstreeks 13.00 uur waren we in een hotelletje in Tomar waar we fijn de tijd hadden om te rusten en hopelijk morgen met goede moed verder kunnen!

Het leuke van zo'n camino is dat je vaker dezelfde mensen ontmoet , de eerste dag haalden ons twee meisjes van 24 jaar uit Oostenrijk in, je raakt dan aan de praat wat heel leuk is en , ieder gaat zijn eigen weg en....'s avonds zie je elkaar weer in hetzelfde  hotel of pension. Op dit moment zijn we met z'n zessen , wij en de meisjes en twee mannen uit Denemarken. Iedere dag is er een ontmoeting maar ieder gaat zijn eigen weg , de camino!

1. Wilma:
    9 september 2014
    Hoi kanjers,
    wat een avonturen maken jullie weer mee en wat een onderneming. Mooi te lezen hoe jullie steeds weer geholpen worden door St Jac (?): meerijden met de bus, de pijlen niet meer zien waardoor de ontmoeting met dat oude vrouwtje ontstaat en de hulp van die jongen bij het bestellen van de taxi. En dan die ontmoetingen, mooi.